2008-11-09

Den första länken

EN ALLDELES VANLIG DAG. Massor att göra och det mesta ingår i processer med flera andra människor inblandade. När A har gjort sitt kan jag göra mitt och sedan skicka vidare till C. Så när A inte har gjort sitt kan inte jag göra mitt och då kan inte C göra sitt och då blir C sur på mig för att hon måste jaga mig och så måste jag jaga A som inte har gjort det han skulle ha gjort.

Jag lägger en hel del tid på att jaga fram de beslut, den information, de underlag som överenskommits men inte levererats. Det innebär att jag lägger väsentligt mindre tid än jag borde på att faktiskt åstadkomma något. Så är det då fel på dem jag jagar? Nej, lika lite som det är fel på mig trots att de som väntar på min leverans jagar mig i samma omfattning. Katten på råttan, råttan på repet...

Tänk om vi kunde hitta den där första personen som utgör det där första steget som hindrar alla oss andra från att åstadkomma det vi lovat? Tänk om vi kunde få den personen att leverera i tid?

Tänk om - tänk om den personen är var och en av oss vid något tillfälle?

Tänk om jag och de jag jobbar med allihop kunde inse att "jag gör det sedan" får så mycket större konsekvenser än att bara bygga på den egna högen? Att det drabbar hela kedjan, så att till slut oändligt många människor ägnar väsentlig tid åt att jaga oändligt många andra människor.

En alldeles vanlig dag skulle kanske kunna bli annorlunda.

Inga kommentarer: